Han perdut la guerra

Els separatistes han perdut la guerra. No saben ben bé si la batalla de l’octubre 2017 l’han perduda o l’han guanyada. Vaja, els independentistes són sabedors que, tant aquesta batalla com sí la guerra sencera l’han perduda. Nogensmenys, si el deixen, a tothom li agrada de fer-se guanyador.

És allò que digué aquell: qui fa un polze a l’Estat, el perd. La pena gran és que hom senti la temptació de fer un cop d’Estat, i -pitjor encara- que el pugui realitzar plenament. Fins al final.

Això ha passat, ací, aquesta tardor 2017. Ara són desnortats, han venut tot el peix, la declaració d’independència i la república catalana. Tot és acomplert. Sense cap efecte, ni un. Bé, sí, dos i no pas petits, per bé que ambdós efectes són molt contraris als interessos independentistes.

El primer efecte és l’aplicació de l’article 155 de la nostrada Constitució Espanyola, en virtut del qual han estat cessats, s’ha acabat el seu segrest de la Generalitat i han perdut tota una administració i un cos de 17 mil mossos armats al servei del seu cop d’Estat. El segon efecte és que milions de catalans normals i constitucionalistes hem sortit als carrers de Barcelona, per tal de demanar seny i maldar per la convivència.

Recuperàrem els catalans la nostra dignitat a Barcelona, i a tants i tants indrets de Catalunya. Esma-perdut i plorant de goig recordo una colla de fadrins i de casats que, a la Rambla de Figueres, al vespre del divendres 6 d’octubre, enlloc del drap estelat de l’oprobi, restituïren en el monument a en Narcís Monturiol la dignitat de les nostres tres senyeres, catalana, espanyola i europea.

Tanmateix, el paisatge després de les moltes batalles que els separatistes han lliurat amb la propaganda i els diners de tothom, és catastròfic per a Catalunya. Els separatistes han trinxat Catalunya. I no s’albira una tempesta que ho netegi tot, que suposi un salt de qualitat. De manera que, malauradament, romandrem en caos.

Aleshores, em trasbalsen dues qüestions. Una és que, per bé que els independentistes han perdut la seva guerra, s’adormen molt en reconèixer-ho i en poder atansar-se a fer una vida normal i corrent. La seva guerra contra Catalunya els separatistes l’han perduda. Tot se’ls esvaeix. Però intenten perllongar l’enfrontament. Potser guanyin alguna batalla més, ara ja petitones. Però han de fer la feina de recompondre’s, sobretot pel que fa al cap, i assumir ja la realitat de Catalunya i d’Espanya i la històrica desfeta dels seus propòsits esmicoladors.

També em tragira la decadència de Catalunya. Catalunya és trinxada. El mal que la guerra separatista ha fet als catalans, a tota Catalunya i a l’Espanya sencera és imponent. I, si us haig de ser franc, no sé pas com ni quan tots plegats ens en sortirem.

Roger d’Empordà


‘Equidistantes exquisitos’ es el último libro de Antonio Robles, un ensayo que constituye, en palabras del economista Félix Ovejero, “un inventario del paisaje humano que allanó el camino a la locura nacionalista”. Cuenta con un prólogo del dramaturgo Albert Boadella. El PVP del libro es de 17 euros. Si desean pagar por tarjeta o paypal pueden hacerlo en este enlace del módulo de pago. Sigan los siguientes pasos: Pongan en el recuadro en blanco ("donaré”) el importe correspondiente al número de ejemplares que deseen (17 euros, si quieren uno; 34 euros, si quieren dos, y así sucesivamente). Pongan solo el número, no pongan la palabra “euros”. Sin añadir nada más hagan clic en el botón "donar". A continuación, le saldrá otra pantalla en la que le pedirán datos y pongan en el recuadro "información adicional" la siguiente información: "Libro Robles" y su dirección, código postal y un correo electrónico válido. Ha de escoger si quiere pagar por tarjeta de crédito o por paypal. Y luego dele a "realizar el pedido". Otra forma de adquirir el libro es escribiendo un correo a [email protected] y se les informará de otras formas de pago. El libro tardará unos 15 días, debido a la reducción del servicio de Correos. Si tienen dudas escriban al correo antes indicado.

no recibe subvenciones de la Generalitat de Catalunya.
Si quieres leer nuestras noticias necesitamos tu apoyo.

DONA

Recibe las noticias de elCatalán.es en tu correo