Comunicat del SPC. Es prepara la tupinada

El diari El País confirma el que ja es coneixia: els partits del Govern volen renovar el Consell de la CCMA d’acord amb la llei actual, producte de l’acord entre CiU i el PP el 2012. L’excusa que el diari atribueix a “fonts consultades” és que si es fes d’altra manera ·seria un procediment molt llarg”.

Però cal recordar novament que en diferents mocions i resolucions parlamentàries aprovades per unanimitat pel ple del Parlament s’instava a la renovació del Consell amb els criteris de la nova llei ja acordada, també per unanimitat, en ponència conjunta de reforma de les lleis audiovisuals, i encara que la llei no hagués estat aprovada.

És urgent renovar el Consell de govern de la CCMA, i tant. Però mirant al futur, i no al passat. I seria fort que el Parlament contradigués les seves pròpies decisions.

La nova radiotelevisió valenciana, tan saludada, elegeix els membres del Consell Rector i del president i director general per majoria qualificada (de 3/5 parts). També es preveu així a Telemadrid i a Canal Sur, i igualment, però amb el requisit de 2/3, a mitjans públics locals catalans com Betevé, Badalona Comunicació i Mitjans de l’Hospitalet (de Llobregat), seguint les indicacions de la Llei de Comunicació Audiovisual de Catalunya del 2005.

Però resulta que a aquestes alçades, defensar el mateix per a la CCMA, que ja ho havia aconseguit el 2007 amb la llei impulsada des del govern tripartit, però contrareformada el 2012, sembla que és demanar massa. Amb l’argument de l’excepcionalitat política, grups que havien defensat el model d’independència dels mitjans  de la Corporació ara el reserven per a temps “millors”, que no se sap quan seran i en funció d’una subjectivitat partidista.

Justament per la conflictivitat política és més necessari que mai que la societat catalana disposi d’uns mitjans públics que responguin a aquest nom de veritat, i que no siguin l’eina del relat del Govern, ni instrument utilitzat per aquest en la batalla política. Perquè no és aquesta la funció dels mitjans públics en una societat democràtica.

EL CONSELL DE GOVERN S’HA DE RENOVAR PER MAJORIA QUALIFICADA, QUE FORCI AL CONSENS I A LA INDEPENDÈNCIA I PROFESSIONALITAT DELS MAXIMS DIRECTIUS

LA CORPORACIÓ ÉS UN TEMA DE PAÍS, REPRESENTAT PEL PARLAMENT. QUE NO ES POT DEIXAR EN MANS DELS PARTITS DEL GOVERN

RECLAMEM DEL PARLAMENT QUE SIGUI COHERENT AMB LES SEVES RESOLUCIONS

Sant Joan Despí, 18 de juny de 2018

SPC de TV3


Puede comprar el último libro de Sergio Fidalgo ‘Usted puede salvar España’ en este enlace de Amazon, en la web de El Corte Inglés y en la tienda on line de La Casa del Libro. Y ‘El hijo de la africana’, de Pau Guix, en este enlace de la tienda de El Corte Inglés.


ElCatalán.es ha iniciado una campaña de crowdfunding para editar un libro dedicado a analizar y denunciar el adoctrinamiento escolar en los centros educativos en Cataluña. Los interesados en ayudar económicamente para poder sacar adelante este proyecto pueden hacerlo en este enlace.

Los partidos secesionistas han decidido que las escuelas catalanas no han de ser centros de educación, sino de adoctrinamiento escolar, en el que crear futuros votantes de la República catalana que ansían crear. Para eso no dudan en intentar utilizar las aulas para sus fines.

Este libro hablará con profesores, padres de alumnos y miembros de entidades cívicas constitucionalistas para denunciar la manipulación de la Generalitat en el ámbito escolar.

no recibe subvenciones de la Generalitat de Catalunya.
Si quieres leer nuestras noticias necesitamos tu apoyo.

DONA

Recibe las noticias de elCatalán.es en tu correo