Lobby lleidatà

Sempre he expressat que a Lleida, més enllà d’interessos partidistes i ideològics, tenim que reivindicar-nos per defensar allò que ens pertoca i ens correspon com a capitalitat de la Catalunya interior. Ho hem de fer plegats, pensant exclusivament en l’interès de la ciutat i del territori. Som la porta de Catalunya a la resta d’Espanya i som la porta d’Espanya a la resta de Catalunya.

Ara, arran de la crisis derivada de la pandèmia, és el moment de posar-nos en marxa i constituir un lobby lleidatà que aglutini tots els agents socials lleidatans i que, alhora, elabori i impulsi un pla estratègic. Vivim una situació d’extrema i urgent necessitat, que derivarà en múltiples conseqüències. Per aquest motiu és absolutament necessari anar tots a una. Ara, quan la majoria de països estem lluitant contra el Covid-19, el paper que desenvolupen les empreses és fonamental i, de retruc, la gestió i ajut que en pot fer l’Administració i, en el cas concret, des del Govern local. L’Administració local no es pot mantenir al marge, també té una responsabilitat social en afavorir i acompanyar als sectors claus de l’economia per impulsar una bona gestió i garantir una organització adequada.

Cal tenir present, que en l’actualitat les empreses i els seus treballadors es veuen abocats a altres riscos associats, com són el retard o interrupció de subministraments i transaccions, disminució de la demanda i de clientela, complexitat a l’hora de gestionar horaris i torns de treball, així com de les mesures derivades de protecció a la salut dels seus treballadors o altres dificultats relacionades amb el comerç d’importació i exportació. No ens podem oblidar de la permanència d’un gran nombre de treballadors en ERTE’s o les dificultats dels autònoms.

Per tot plegat, proposo immediatament per Lleida activar un pla estratègic d’impuls econòmic. L’objectiu d’aquest lobby ha de ser, especialment, representar els interessos de Lleida i els dels nostres veïns i veïnes, reivindicar-nos en les negociacions que es puguin dur a terme amb la resta d’administracions en tots els àmbits, així com tenir el dret a exigir allò que ens pertoca i deixar enrere el tòpic de què “per Lleida ja n’hi ha prou”.

Per fer-ho possible, proposo l’elaboració d’un pla estratègic propi que permeti alinear tots els agents amb objectius comuns: impulsar l’economia, afavorir la promoció econòmica, promoure accions socials orientades al benestar de les persones, la captació d’inversions i retenir talent per evitar-ne la fuga. Des del grup municipal popular ja hi estem treballant.

Com a punt de partida, creiem que a data d’avui i en la fase de desescalada en la qual ens trobem, l’Ajuntament podria posar en marxa, per exemple, una línia telefònica gratuïta en matèria laboral, d’assessorament adreçat tant a empresaris com treballadors. Paral·lelament, oferir informació més acurada a la ciutadania i tot el sector comercial, sens oblidar altres sectors que, malauradament, també es veuran afectats, com és el sector cultural.

La unió fa la força. Per això, poder fer negociacions i reivindicacions de forma coordinada sota la marca de Lleida ens dona credibilitat i força davant les diferents administracions. El nostre seny lleidatà ens permetrà generar oportunitats i millorar les relacions institucionals amb la resta d’agents, la qual cosa crearà sinergies amb els diferents sistemes del nostre entorn.

A Lleida, tenim moltes raons per reivindicar-nos i posar en valor el nostre patrimoni. El Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, la Universitat, el teixit associatiu, veïnal i empresarial, la cultura i tradicions pròpies, l’Horta i el nostre entorn paisatgístic i natural, la connexió amb diferents vies de comunicació, en definitiva, la nostra posició estratègica, són només alguns exemples d’una llarga llista. En qualsevol cas, des del grup municipal popular apostem per implicar-nos en aquest projecte per Lleida, per les persones, amb generositat i convidem a tothom a fer pinya per fer-ho possible.

Xavier Palau Altarriba

Portavoz del Grupo Municipal Popular en el Ayuntamiento de Lleida


(NOTA: En estos momentos de crisis y de hundimiento de publicidad, elCatalán.es necesita ayuda para poder seguir con nuestra labor de apoyo al constitucionalismo y de denuncia de los abusos secesionistas. Si pueden, sea 2, 5, 10, 20 euros o lo que deseen hagan un donativo aquí).


‘Equidistantes exquisitos’ es el último libro de Antonio Robles, un ensayo que constituye, en palabras del economista Félix Ovejero, “un inventario del paisaje humano que allanó el camino a la locura nacionalista”. Cuenta con un prólogo del dramaturgo Albert Boadella. El PVP del libro es de 17 euros. Si desean pagar por tarjeta o paypal pueden hacerlo en este enlace del módulo de pago. Sigan los siguientes pasos: Pongan en el recuadro en blanco ("donaré”) el importe correspondiente al número de ejemplares que deseen (17 euros, si quieren uno; 34 euros, si quieren dos, y así sucesivamente). Pongan solo el número, no pongan la palabra “euros”. Sin añadir nada más hagan clic en el botón "donar". A continuación, le saldrá otra pantalla en la que le pedirán datos y pongan en el recuadro "información adicional" la siguiente información: "Libro Robles" y su dirección, código postal y un correo electrónico válido. Ha de escoger si quiere pagar por tarjeta de crédito o por paypal. Y luego dele a "realizar el pedido". Otra forma de adquirir el libro es escribiendo un correo a [email protected] y se les informará de otras formas de pago. El libro tardará unos 15 días, debido a la reducción del servicio de Correos. Si tienen dudas escriban al correo antes indicado.

no recibe subvenciones de la Generalitat de Catalunya.
Si quieres leer nuestras noticias necesitamos tu apoyo.

DONA

Recibe las noticias de elCatalán.es en tu correo

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Información básica sobre Protección de Datos

  • Responsable: SERGIO FIDALGO.
  • Fin del tratamiento: Mantener una relación comercial y el envío de comunicaciones sobre nuestros productos y servicios.
  • Legitimación: El consentimiento del usuario.
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros, salvo por una obligación legal.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional.
  • Contacto: [email protected].
  • Información adicional: Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en Política de Privacidad.